- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Active chléb vícezrnný (Bona Vita) | 80 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 15 |
Lučina | 80 |
Kapary | 20 |
Kapr pečený (solený) | 50 |
Dochucovadla:
kopr, citron, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2534 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 84 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 1.1, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z celozrnného toustového chleba vykrájíme pomocí formiček jednohubky libovolného tvaru - kolečko, srdíčko, trojúhelník, atd. (ze zbylých odřezků chleba si můžete připravit třeba krutony do salátu nebo strouhanku, ať je zbytečně nevyhazujete). Vlašské ořechy rozmixujeme (ne úplně najemno) a smícháme s lučinou, žervé nebo ricottou, dle chuti opepříme a osolíme. Jednohubky namažeme ochuceným sýrem, přidáme kousky pečené ryby (využít můžete například zbylého kapra, pokud nemáte, tak libovolnou rybu ochuťte solí a pepřem a upečte na pánvi nebo v troubě a natrhejte na kousky), přidáme kapary a na dozdobení a dochucení kopr a kousek citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.